Rok 2009 a dříve

24.02.2010 20:30
11.9.09 Na přání kamarádky Líby, jsem dnes spytovala svědomí a konečně jsem nahrála fotky z letošní dovolené. Takže je najdete zde :-) Přeji hezké pokoukání...
 
3.9.09 Charlie se stal oficiálně CHOVNÝM PSEM!!!!
 
 
15-22.8.09 Výcvikový tábor v Brodě nad Dyjí
Letos jsme opět srávili týden na výcvikovém táboře, tentokrát však ve společnosti Výmarských ohařů, kterých zde bylo požehnaně, o to víc jsme se zde vyjímali :-) Počásí nám přálo, komáři nás chtěli sežrat, ale hlavní je, že psi makali jako šroubci. Naše skupinka trénovala les a Charlie poslední den vyhrál cvičné lesní zkoušky, za které si domů odvezl nového dummu. Po týdenním výcviku, to byl opravdu náročný výkon. To vše by nebylo tak super, kdybychom vedle sebe neměli skvělé kamarády a výcvikáře (Lenču, Kubu a Adélku) a nové nepotkali... To vše doplněno výborným burčákem, vínem, novými poznatky a nádherným prostředím. Děkujem všem zúčastněným, bylo to fakt super a těšíme se, že snad zase příště :-)
Fotky dodám, co nejdřív to půjde :-)
 
10.8.09 Charlie splnil všechny podmínky pro splnění chovnosti, jen paničce chybí vyřídit potřebné formality...

10.8.09 Zapoměla jsem dát vědět, že se v sekci články dovíte, jak probíhaly LZ Ostrava
 
31.7.-2.8.  Nízké Tatry
 
Tento víkend jsme si opravdu parádně užili tentokrát s rodinou. V Nízkých Tatrách jsme za vákend stihli vyšlapat 3 nejvyšší vrcholy - Děreše, Chopok a Ďumbier (2 043 m). Prosluněnou neděli jsme pak strávili u Liptovské Mary. Také pošasí nám přálo, jen Charlie to tak trochu odnesl, přestože je zvyklý na hodně, bylo to na něj moc a doma ho bolely nožky a bříško :-( Ale už bych řekla že je to ok! Tentokrát je konečně také fotogalerie, která je focena ze dvou foťáků, tak kdyby vám náhodou nesedělo pořadí fotek, tak se nedivte. Snažila jsem se fotky seřadit po sobě, ale rajče má svoji hlavu... Hezky se tedy bavte :-)
 
30.6.07                         Babí Léto v Beskydech 
 
Vážení a milí kamarádi, konečně přišel ten správný čas naplánovat velkolepou akcičku, kterou jsme pracovně nazvali Babí léto v Beskydech. Možná se vám zdá, že je ještě brzy, ale čas letí a já bych byla ráda, kdyby vás přijelo, co nejvíce :-)  Máme proto v návrhu 2 termíny a to buď 28. – 30.8 nebo hned následující víkend 4. - 6. 9. Snad už budete mít krásné dovolené všichni za sebou a alespoň jeden z těchto víkendů vám bude vyhovovat. Dále máme ještě dva návrhy, jak by mohlo vypadat  ubytování:

1)      Ubytko pod stanem, v chatě nebo kdo má, tak v obytném voze pod Pustevnama. Není to zrovna nejnovější, ale dá se to

2)      Ubytko na horské chatě Na Prašivé viz. https://naprasive.hotel.cz/ (v okolí nádherná příroda)

Takže promyslete, co by se vám líbilo a vyhovovalo nejvíce, pozvěte také své kamarády a známé a pomalu mi dávejte vědět. Zatím je snad času dost, ale všichni víme, jak ty prázdniny rychle utečou…

Své návrhy prosím pište na můj mail.

Srdečně vás zvou

Lucka, Kuba a Charlie :-)

 

28.6.09 Štěstí nás zatím neopouští a na Mezinárodní výstavě v Brně si Charlie vyběhal ocenění CAC a r.CACIB od pana Navrátila. Další důvod k oslavě :o)

A tentokrát konečně budou i fotky!!!! Jen chvíli strpení :-)

26.6.09 Děkuji všem, kteří jsme na mě mysleli a dželi jste mi palce! S radostí vám tady píšu, že se to všechno povedlo a já jsem úspěšně ukončila bakalářské studium :-) Teď už se zase všem začnu konečně věnovat :-) 

19.6.09        Dnes Charlie oslaví své druhé narozeniny!! :-)

Takže ti Charlie přejem vše nejlepší, zdravíčko, co nejméně úrazů a co nejvíce společných chvil po boku tvých milvaných (ať už lidí nebo pejsků). Máme tě moc a moc rádi :-))) 

6.6.09 Dnes se nedaleko od nás konala Oblastní výstava psů ve Valašském Meziříčí a tak jsme se rozhodli i přes to, že není času nazbyt a státnice se neúprosně blíží, výstavu navštívit a vzít ji jako relax :-) No a neprohloupili jsme, jelikož pan rozhodčí Muller Charlieho k naší velké radosti obdaroval titulem Oblastní vítěz a opravdu pěkným posudkem :-)

Gratulujme také ostatním zúčastněným, jmenovitě Santimu + Joellce a jejich páníkům Lence a Kubovi k Oblastnímu vítězi a Haře s Adélkou k V1. No a samozřejmě také všem ostatním.  Bohužel dnes bez fotek, jelikož jsme foťák zapoměli doma :-( Tak snad příště...

17.5.09 Charlie dnes úspěšně složil Zkoušky dle národního zkušebního řádu (NZŘ): ZZO s ohodnocením Prospěl výborně s celkem 53b. Jsme hold pyšní páníci :-)

9.5.09 Po dlouhé době jsme se konečně vydali zase na nějakou výstavu, a ne jen tak ledajakou. Klubová výstava v nádherním prostředí v zámeckého paku ve Slavkově byla opravdu jedinečná. Opět jsme viděli spoustu známých tváří a získali jsme známku Výborný II, ocenění res. CAC v konkurenci pěti psů a navhrch moc pěkný posudek pana Navrátila. Gora úspěšně prošla výběrem do chovu s udáním titulu Kandidát chovu. Víkend neměl chybu a jak jsme si jej užili vám snad přiblíží tato fotodokumentace.

8.5.09 Dnes jsme se byli podívat a podpořit Líbu s Gorou na jejich prvních zkouškách, zkouškách vloh. Gora se umístila v nádherné 1.ceně s celkovým počtem 202b. K tomu vám holky ještě jenou GRATULUJEME!!! Jen tak dále a už se moc těšíme na přípravu dalších zkoušek :-) Více se dozvíte ZDE.


 

 

 

 

 

 

3. 5. 09 Protože jsme zase měli napilno, snažíme se rychle dohnat restíky. Jelikož nás sluníčko neustále vybízí k výletům, náležitě toho využíváme. Minulý víkend jsme s naší psí školou ARCA vyrazili z Kunčic pod Ondřejníkem na Ondřejník. Bylo nás hafo pejsků a byla to pohodová vycházka. Tento víkend jsme se rozhodli vyrazit zase jednou sami a to na Smrk (druhá nejvyšší hora Beskyd) a veřte-neveřte nahoře bylo místy ještě i metr a půl sněhu! No, valili jsme kukadla! :-) A to nejlepčí nakonec. Charlie se musí pochlubit, že už nám nosí i lištičku... no jen se na toho kluka podívejte :-) 

11. - 12. 4. 09 Další sluneční sobotu jsme strávili s našimi kamarády z Rožnova Kubou a Lenkou. Poznávali jsme nová místa v Rožnově a výporně jsme se pobavili. V neděli jsme se vydali na výlet do Jeseníků s rodiči. Navštívili jsme Rešovské vodopády, užívali přírody a pohody a výlet jsme završili na motokárách v Bruntále. Byl to zase jeden čupr víkend a fotodokumentace nesmí chybět :-)

 

10.4.09 Protože se nám minule cvičení s Goruškou moc líbilo, dali jsme si dnes repete. A jak že se nám dařilo? No kouněte se sami :-)

 

 

 

 

 

3. - 5.4. 09 Tento víkend byl nádnerně prosluněný a my byli opět obkopeni našimi psími i lidskými kamarády. V pátek k nám přijela Gora, která sice zrovna hárala (skoro jsme mohli mít potomky :-)) ale nakonec se to podařilo uhlídat (ikdyž psí část teda moc ráda nebyla...). No, ale tak alespoň jsme pocviči na bažantovi, kterého jsme zapoměli vzít na SD. Gora poprvé držela bažanta v tlamě a byla strááášlivě šiková a nádhěrně vypracovala vlečku a bažanta vzorově donesla :-) Takže gratulujem. Jsi hold talent holka :-) Pro Charlího to teda bylo peklo - makat, když se vedle něj hárá fena, no asi si myslel, že jsme snad padlí na hlavu... ale i on si veld moc hezky. V sobotu jsme vyrazili ny malý výlet na Červený kámen (nejvyšší vrchol Kopřivnického pohoří) s našimi kamarády Danem, Kristou a malou Ginou. Pokochali jsme se krásným výhledem a večer jsme poseděli u ohně - prostě pohodička. Jejich fotky byly povedenější než naše a proto je zde jejich odkaz :-) No a neděle, to už byla zažitá klasika dopoledního cvičáku, kde je vždy o zábavu postaráno. Teď už jen všichni v klídečku odpočíváme....

 

 

 

 

27.-29.3. 09 Zůčastnili jsme se akcičky na Vysočině, o které se více dovíte v sekci články.

Spoustu krásných foteček najdete také u:

Boxerky Easy, Atosdarppáků, Miovců, Airinkovců a u Janči a jejích holek. Doporučuju - je na co koukat :-)

 

 

 

 

 

 

 

25.3.09 Tak konečně je tady ta námi tak dlouho očekávavá zpráva, myslím tím klouby. Dopis nám dnes konečně úspěšně dorazil a nebudu vás tedy napínat a hned vám prozradím, že výsledek je řekla bych uspokojující. Není to úplná bomba, ale je to 0/1, což si myslím, že ještě není moc velká hrůza :-) A tak jsme si konečně můžem oddychnout. Takže už nám chybí pouze nějaké to dobré ohodnocení a z Charlieho bude moci být chovný pes. No kdo by to byl ještě před rokem řekl... Taky jsme v poslední době nezaháleli a chodili jak se dalo a jak nám to počasí umožnilo. Tak pokud se chcete mrknout na fotodokumentaci jaro versus zima, klikněte zde. Jinak už se nemůžem dočkat až o víkendu uvidíme spoustu našich kamarádů na SD, ale největší nedočkavec je samozřejmě Charlík. Tak se zatím mějte a brzy se uvidíme :-)

 

POZOR!!! Ztratila se fenka maďarského ohaře!!!

Včera odpoledne se ve Staré Bělé u Ostravy ztratila dvouletá fenečka maďarského ohaře krátkosrstého, která slyší na jméno Julinka. Po zásahu elektrického ohradníku se vysmekla z vodítka i obojku a utekla směrem na Proskovice. Je to fenečka drobnější postavy s menší hlavičkou, bez tetování. Prosíme o pomoc při jejím nalezení. Jakékoliv informace o místě jejího pohybu prosím volejte nebo smskujte na tel. číslo +420724617308 . Moc děkujeme!

17.2.09 Nejneže máme za okny opravdovou zimu a Charlie si ji dosytosti užívá, ale i spousta jiných věcí se udála, o které bychom se s vámi rádi podělili :-) Co se týče nožky, tak ta už vypadá opravdu pěkně a už nás nijak neomezuje. V pátek jsme byli navštívit veterináře, jelikož je nejvyšší čas na rtg. DKK a teď budem netrpělivě čekat na výsledek. Sobotu jsme měli opravdu nabitou :-) Ráno jsme se přes všechny ty kopy sněhu vydali na Javorník i s bobama. Byli jsme ten den snad první jeho návštěvníci a tak jsme se sněhem opravdu doslova brodili. Odpoledne jsme pak byli navštívit, díky naší  psí škole, dětský domov  na Čeladné. Sešlo se nás opravdu hafo psů a ještě více nás tam pak čekalo dětí. Přesto že jsme byli nervózní jak to všechno dopadne, byl výsledek opravdu nečekaný. Určitě se podobné akce znovu rádi zůčastníme. Však posuďte sami zde. Pokud se o tom chcete dozvědět více, popřípadě vidět více fotek, koukněte sem

5.2.09 Tak jsme se přidali k ostatním pejskům s nemocnou nohou. Abych vám to tedy přiblížila, byli jsme s Charliem v pátek odpoledne na procházce a Charlie si nemohl odpustit prohnat kočičku. Ta před ním naštěstí utekla na strom, ale to už bylo u nějaké paní na zahradě. Nakonec přiběhl, samozřejmě celý uřícený a jak tak na něj koukám, vídím, že mu z nohy teče krev. Nic nenormálního u maďarů, ale stejně se podívám blíže. No asi 4 cm do délky a rána hluboko do svalu. No mě omývali. Tak rychle domů. Až tam si Charlie uvědomil, že má asi něco s nohou a začal pokulhávat. Následoval telefonát vetovi, který mě přesvědčil, že domácí léčení bude lepší než šití. Tak jsme nalepili mašličky, zafačovali nohu a čekali. Rána však vedla přes kloub a v tomto místě se do včerejška nezahojila. Tak opět telefonáty vetovi. Teď ránu hojíme jako otevřenou (doslova se celá znovu otevřela a vypadá to hrozně) a budeme to hojit tak asi 2 měsíce. Charlie už si zvyknul na lebedění a procházky už ani nevyžaduje. Stává se z něj pecivál. Ale snad né nadlouho :-) Každopádně, moc jsme se těšili do Brna na výstavu, na naše kamarády, ale asi to tak nakonec vypadá, že na 90% nepojedeme :-( Tak vám alespoň ukážeme fotky ze zimního výšlapu na Ondřejník.

 

28.1.09 Naši milí přátelé, venku je teď den co den škaredě, takže panička využívá nepřízeň počasí a pustila se do psaní bakalářky. A tak mi nezbývá ji každý den alespoň na chvíli vytáhnout ven, ikdyž se moc netváří, a každou neděli chodíme cvičit do naší psí školy. Jinak ve směs trávím čas tím, že jí u toho počítače alespoň zahřívám nožky :-) Tady jsme vám připravili alespoň pár fotek z nedělní návštěvy našich kamarádů z Kopřivnice.

21. 1.09 Moc se omlouváme, za to ze to vypadá, jako by se po nás slehla zem, ale bylo teďka tolik práce, že to nešlo stihat. A jako omluvu jsme vám připravili pár zimních fotek, které jsme v průběhu zimy nafotili, alespoň si pěkně zavzpomínáme, jaké to bylo krýsné na sněhu, když se teď podívám s okna a vidím tu břečku... Jak jsme byli na Lysé hoře, naše první setkání s Jack Russel Teriérem - Ginou a fotky z procházek. Tak ať se Vám líbí :-)

Fotky.

Přidán nový odkaz na stránky naší slovenské sestřičky  Dary Jantar Devil

23.11.08 Obrovská gratulace Lence, Kubovi a Adéle k uspěšné závěrečné zkoušce z myslivosti!!!!! Jste šikulové :-))))

Přidán odkaz na náš nový cvičák - Psí škola Arca

8.11.08 Hon na malou zvěř u nás v Kozlovicích

Fotky zde.

18.a19.10.08 Doplněn článek a fotky z výstavy a nedělní vycházky. Všechny fotky najdete ve fotogalerii tentokrát jen pod výstavami. 

15.10.08 Konečně přidány fotky z obou PZ, když té paničce to tak trvá, asi ji budu muset lépe vychovat! Tak ji protentokrát omluvte :-)

11.10.08 PZ ve Staré vsi dopadly výborně, získali jsme I.cenu s celkem 277body. Chcete-li se dozvědět více zabrouzdejte do našich článků...

27.9.2008 Na PZ ve Staříči jsme skončili s 246 body ve II.ceně, proč, to se dozvíte v článku o podzimních zkouškách. Fotky budou zanedlouho... Jen prosím chvilku strpení... :-)

15.9.2008 Pomalu nám začínají vrcholit přípravy na podzimní zkoušky ve Staříči a po menší stávce ohařů, která se dostavila i k nám, Charlie opět začal brát králíky do mordy a tak snad zkoušky zmáknem.. Taky se na podzim chystáme na výstavu do Brna a Nitry, tak doufáme, že zase potkáme naše viszlí kámoše :-) 

23.8.2008 Máme zasebou opět velice úspěšný víkend strávený na Speciální výstavě v Protivíně, kde Charlie získal titul CAJC v třídě mladých od pana Navrátila. A jako třešničku na dortu jsme absolvovali výběr do chovu, kde Charlie získal kandidáta chovu.

3.8.2008  Zprávy z bojiště na SZVP v Bohuslavicích: II. cena, 77b.             

24.7.2008 Pilně se připravujem na vodní zkoušky, ktreré se budou konat 3.8. 08 u Opavy. Tak nám držte palce, ať to zmáknem :-))) Můžete kouknout na nějaké fotečky z výcviku, jak jsme cvičili na Bystřičce. Zde.

6.7.2008 Přidány fotky z LVT Lučkovice a dovolené na Šumavě 

19.6.2008 Huráááá! Charlinek má své první narozeninky!!!! Už je to velký chlap :-) Takže ti Charlie přejem vše nejlepěšííí... :-)

18.5.2008 Moc se omlouvám, ale teďka jsem docela v časové tísni, proto tady není nic nového, ale tento víkend byl opravdu velice úspěšný, nejen titul z výstavy ale dnes i I. cena (222b.), celkové 4. místo na ZV v Kelči. Chtěla bych tímto poděkovat Lence Mitrychové, která nás ke zkouškám připravila a morálně podporovala, bez ní bych to nezvládla a neméně jejímu příteli Kubovi Navrátilovi :-) Samozřejmě nesmím zapomenout na svého přítele, který je  také obrovskou podprou! Jste zlatí, díky moc :-)

Fotky a povídání budou v pátek, hned jak bude chvilka času...

17.5.2008 MVP Bratislava - ocenění CAJC, rozhodčí p. Stanovský

27.4.08 Přidány fotky z víkendu 26.4.-27.4.08

13.4.08 Přidány fotky do momentek - jarní procházky

13.4.08 Jarní svod ve Frýdku - Místku.

12.4.08 NVP Ostrava- Huráá, dostali jsme známku V2 od MVDr. Müllera. Fotky najdete ve fotogalerii. Povídání v článcích.

30.3.08 Předváděcí akce kynologického klubu Siberie  

23.-24.2. Obedience v Suchdoli nad Odrou s Petrou Florschetz (povídání v článcích)

9.2. MNV psů Brno, ohodnocení - nadějný pes od MVDr. Šimka